معرفی مجموعه مدیریت اجرایی ( مدیریت اجرایی ، MBA ، مدیریت شهری )

رشته ی مدیریت اجرایی - رتبه برترها

توی اینترنت اگه یه سرچی در مورد رشته ی مدیریت اجرایی و MBA بزنین معمولا یه متن میاد که تمام سایت های کوچیک و بزرگ طی چند سال متوالی از هم کپی کردن و تو سایتشون قرار دادن.ما که دانشجوهای این رشته هستیم به این فکر افتادیم که این رشته رو بهتر و به روز تر معرفی کنیم …

نویسندگان : روزبه قوی پنجه , سامان ساوه درودی , محمد مرادی رتبه های ۵۱ ، ۴۴ و ۱۶ مدیریت اجرایی ۹۴ و دانشجویان دانشگاه های علم و صنعت و شهید بهشتی

تا چند سال پیش اکثرا رشته ی MBA و مدیریت اجرایی رو به اسم مدیریت اجرایی میشناختن و فکر میکردن معنی MBA  به فارسی میشه مدیریت اجرایی و اینکه اغلب افراد نمیدونستن این دو رشته متفاوت از همدیگه هست.بالاخره سازمان سنجش تو دفترچه انتخاب رشته ی سال ۹۴ رشته ی MBA رو مدیریت کسب و کار معنی کرد و به این اشتباه چندین ساله بین عموم مردم پایان داد . احتمالا این قضیه تا فرهنگ سازی بشه کمی زمان میبره …

کنکور ارشد تو رشته های مدیریتی به دو دسته ی کلی تقسیم میشه به نام مجموعه مدیریت و مجموعه مدیریت اجرایی.رشته هایی از قبیل مدیریت بازرگانی , مدیریت دولتی , مدیریت مالی , مدیریت صنعتی , مدیریت فناوری اطلاعات و … توی دسته ی مجموعه مدیریت قرار میگیرن.مجموعه مدیریت اجرایی به سه رشته تقسیم میشه : مدیریت اجرایی , MBA ( مدیریت کسب و کار ) و مدیریت شهری.

اولین تفاوتی که شاید به چشم بیاد دروس امتحانی و ضرایب این سه رشته هست . مدیریت اجرایی و مدیریت شهری دارای ۵ درس و MBA دارای ۳ درس هست . که در ادامه ی این نوشته دروس به تفکیک رشته و ضریب اورده شده.

توی اینترنت مطلبی هست به عنوان اینکه چه کسانی رشته ی مدیریت اجرایی رو انتخاب میکنند و برای این رشته مناسب ترند که در توضیحاتش اورده شده بیشتر افرادی که دارای شغل هستند و میخواهند با این مدرک ارتقای شغلی بگیرند !

ایا این مطلب درسته ؟!!!  به هیچ وجه !
احتمالا این مطلب ترجمه شده ی یک مقاله ی خارجی هست که تو اینترنت پخش شده و تمام سایت های کوچیک و بزرگ این مطلب رو بارگذاری کردن.مدیریت اجرایی و MBA رشته های به روزتر مدیریتی هستند که نه تو ایران حتی در کشورهای دیگه هم حس نو و تازگی دارن . این دو رشته در مورد بیزینس هستن و بهتون یاد میده که چطور مانند یک Businessman فکر کنین و افکار و بیزینس خودتون رو مدیریت کنین.حالا یا به صورت کارافرینی یا به صورت مشاور مدیریتی در بیزینس دیگران . حالا ممکنه در بین شرکت کنندگان افرادی باشند که برای ارتقای شغلی این رشته رو انتخاب کردن.

فرق دیگه ی رشته ی مدیریت اجرایی و MBA تعداد واحدهای دانشگاهی هست که مدیریت اجرایی دارای واحدهای فشرده تره که تقریبا در حد استاندارد بقیه رشته هاست ( درهردانشگاه با تلورانس چند واحد بیشتر و کمتر ) و MBA تعداد واحد های بیشتری داره که معمولا در چهار ترم دانشگاهی تمام نمیشه.هرکدام از این دو رشته در دانشگاه ها با گرایش های متفاوتی ارائه میشن اما کلیت محتوای این دو رشته شبیه به هم هستند و واحد های مشترک درسی زیادی دارند.

قبولی در دانشگاه خوب کنکور مدیریت اجرایی

درکنکور مدیریت اجرایی در درس تئوری مدیریت شما باید چندین و چند کتاب مدیریتی ( و یا خلاصه ی این کتب ) رو مطالعه داشته باشید و علاوه بر اون ما با درسی به نام دانش مسائل روز طرفیم که تقریبا بدون هیچ چهارچوب معینی ازش سوال طرح میشه و به ویژه اینکه ظرفیت دانشگاه های ارائه دهنده ی مدیریت اجرایی کمتر از MBA و رشته های مدیریتی دیگه هست و همه ی اینا باعث میشه تا کنکور مدیریت اجرایی یک کنکور سخت , چالشی و در عین حال جذاب باشه ( مخصوصا برای کسایی که از خواندن نظریات مدیریتی لذت میبرن , کل کنکور میتونه یه زنگ تفریح براشون باشه )

مدیریت اجرایی دانشگاه های ایران در سه گرایش ارائه میشه : استراتژی , بازاریابی , تولید و عملیات . که در بیشتر دانشگاه ها روی دو گرایش اول مانور میدن.

جواب سوال نهایی اینکه چه کسانی رشته ی مدیریت اجرایی رو برای کنکور انتخاب میکنن شخص به شخص میتونه متفاوت باشه اما غالبا افرادی که درس زبان و ریاضی قوی ای ندارند و یا رغبتی به خوندن درس ریاضی ندارن ( و کسانی که دارای پایه ی زبان خوب هستند و در کنکور مدیریت اجرایی میتونن از این مزیت رقابتی برای رتبه اوردن استفاده کنند ) در این کنکور شرکت میکنند . کنکور مدیریت اجرایی چالشی تر و برای کسانی مناسبه که میخواهند از دروس ریاضی و مهندسی فاصله بگیرن و قدرت بیشتری در دروس حفظی و علاقه به خواندن مطالب مدیریتی دارند ( برعکس MBA )

** مدیریت شهری **

مدیریت شهری از سال ۸۳ وارد رشته های کارشناسی ارشد شد و پایه گذار ان دانشگاه علامه طباطبایی بود . در حال حاضر دانشگاه های علامه , تهران , فارابی قم , علوم تحقیقات و فردوسی مشهد این رشته رو ارائه میکنند . بازار کاری این رشته بیشتر در ارگان های شهرداری و شورای شهر و مشاوران اعضای شورای شهر و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران خلاصه میشه و خبرهایی در این مورد هست که دانشگاه علامه این رشته رو برای مقطع دکتری پذیرش کنه که فعلا در حد حرف و گمانه زنی هست

چه کسانی رشته ی مدیریت شهری رو انتخاب میکنند ؟
این افراد به دو دسته تقسیم میشن : دسته ی اول افرادی که توی رشته ی مدیریت اجرایی رتبه ی خوبی کسب نمیکنن و دانشگاه مورد نظر خودشون قبول نمیشن و ناچار به انتخاب مدیریت شهری میشن که خیلی از این افراد نمیتونن در این رشته موفق بشن.
دسته ی دوم افرادی هستن که به این رشته علاقه دارند و خصوصیاتی نظیر علاقه به فضای سیاست , دنبال کردن اخبار سیاسی و به کار کردن در این محیط ها را در خود دارند
روی هم رفته رشته ی مدیریت شهری یک رشته ی جدا از مدیریت اجرایی و MBA میباشد و فلسفه ی وجودیش ارتباط زیادی با دو رشته ی فوق ندارد.


در توضیحات رشته ی مدیریت شهری اورده شده داوطلبان رشته مدیریت شهری باید حداقل ۵ سال سابقه کار ترجیحاً در حوزه مطالعات شهری یا خدمات شهری پس از اخذ لیسانس را داشته باشند اما این قانون چقدر اعمال میشود ؟!


دانشگاه های تهران و علامه طباطبایی تا به حال به داشتن سابقه کاری حساسیت نشون ندادن و داشتن سابقه کاری در زمینه مدیریت شهری میتونه یه پوینت مثبت برای داوطلبین محسوب بشه و اینکه برای مصاحبه کنندگان بیشتر علاقه در ادامه تحصیل این رشته اولویت دارد . در حال حاظر دانشگاه فردوسی مشهد تنها دانشگاهی است که شرط داشتن ۵ سال سابقه کار در زمینه ی مدیریت شهری در مصاحبه ها اعمال میکند.

سایت رتبه برترها امیدوار است که این اطلاعات به شما در تصمیم گیری درست کمک کند
موفق باشيد

ضرایب دروس و تعداد سوالات کنکور MBA

نام درس ضریب تعداد سوالات زمان پاسخگویی
استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت GMAT ۲ ۴۰ ۱۸۰
ریاضیات عمومی ۱و ۲ دوره فنی مهندسی ۲ ۳۰
زبان تخصصی (انگلیسی) ۱ ۱۰۰ ۹۰

ضرایب دروس و تعداد سوالات کنکور مدیریت اجرایی

نام درس ضریب تعداد سوالات زمان پاسخگویی
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی) ۱ ۳۰  

 

 

۱۸۰

 

استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت GMAT ۲ ۴۰
دانش مسائل روز ۲ ۲۵
نظریه های عمومی مدیریت ۲ ۳۵
زبان فارسی ۱ ۲۵

* در رشته مدیریت شهری تمامی دروس امتحانی مشابه مدیریت اجرایی بوده با این تفاوت که زبان انگلیسی ضریب ۲ دارد و سایر ضرایب مانند جدول بالاست *

برای دانلود جزوه دانش مسائل روز رتبه برترها کلیک کنید

15 thoughts on “معرفی مجموعه مدیریت اجرایی ( مدیریت اجرایی ، MBA ، مدیریت شهری )

  1. سلام وقتتون بخیر
    کنکور کسب و کار ۹۷ هم به شکل ۹۶ هست یعنی تلفیق شده دو رشته یا اینکه امسال اجرایی کلا حذف میشه ؟

  2. ایا رشته مدیریت شهری زیر مجموعه اجرایی است یا جداست؟وقتی میگن مدیریت اجرایی یعنی شامل مدیریت شهری است؟ممنون میشم اگه جواب بدید

    1. سلام یه رشته ی جداست تو مجموعه مدیریت اجرایی . تا سال پیش به این شکل بود : ۳ رشته تو مجموعه مدیریت اجرایی وجود داشتند : مدیریت اجرایی ، مدیریت شهری ، mba ( مدیریت کسب و کار ) . از امسال این کد رشته دچار تغییر شد و به اسم مجموعه مدیریت کسب و کار تغییر کرد و تبدیل به دو رشته شد : مدیریت شهری ، مدیریت کسب و کار ( مدیریت اجرایی و MBA )

  3. سلام…خبرهایی شنیدیم مبنی بر اینکه مدیریت اجرایی از ام بی ای تفکیک شده
    ولی به مشاور که مراجعه کردیم گفت چون این دو رشته به هم مرتبط هستن سازمان سنجش تلفیقش کرده..الان ممنون میشم که بگید واقعا تفکیک شدن یا یکی شدن؟

    1. تا خبر قطعی سازمان سنجش نیاد کامل مشخص نیست . اطلاعیه های روی سایت در مورد این موضوع رو مطالعه کنید . نوار بالایی سایت : مدیریت اجرایی – اختصاصی مدیریت اجرایی

  4. سلام وخسته نباشید
    من دانشجوی کارشناسی رشته ی مدیریت دولتی پیام نور هستم
    این ترمم ترم اخرم
    سوال اولم اینه من برای کارورزی کجاباید کارکنم.ی شرکت حسابداری کار کردم استادم قبول نکرد گفت مربوط به رشتت نیست گفت باید قسمت اداری کار کنی متوجه نشدم حرفشو.. میشه شما راهنماییم کنید؟
    وسوال دیگه من بخوام برای کارشناسی ارشد بخونم چی باید بخونم منبع از کجابدونم؟واینکه مدیریت اجرایی خوبه یا ام بی ای یاارشد رشته ی خودم
    بنظرشماکدوم موفق ترم؟؟؟
    لطفا راهنماییم کنید..ممنونم.

    1. سلام ممنونم
      در مورد کاراموزی، برید دفتر ارتباط با صنعت دانشگاهتون اونجا بهتون میگن دقیقا باید چیکار کنید
      خیلیم موضوع پیچیده ای نیست کاراموزی
      در مورد ارشد هم خیلیش برمیگرده به علاقه تون

      برای بازارکار ، رشته بازرگانی و اجرایی از دولتی وضعیتش بهتره
      اما خب علاقه هم شرطه
      و نمیشه گفت دولتی اصلا خوب نیست
      من خیلی از بانک های خوب رو دیدم که دولتی میخواستن

      اما بصورت کلی بازرگانی و اجرایی و ام بی ای بیشتر رو بورس هستن

      اما بنظر من حتما تو مجموعه مدیریت کنکور بدین
      احتمال قبولیتون تو مجموعه مدیریت بیشتره
      تا اجرایی و ام بی ای

      سایت ما رو کاملا مطالعه کنید
      باز هم اگر سوالی بود در خدمتم
      موفق باشید

  5. باسلام
    در ابتدا از اینکه اطلاعات مفیدی رو در اختیار دیگران قرار می دین از شما متشکرم.
    و در ادامه می خواستم از شما چند تا سوال بپرسم:
    رشته ی تحصیلی من در مقطع کارشناسی مدیریت بازرگانی هستش.من در مورد ادامه تحصیل توی رشته MBA ازیکی از اساتیدم سوال کردم ، ایشون گفتن که این رشته برای کسانی در نظر گرفته شده که در رشته های مهندسی تحصیل کردن و شما بهتر هست که در این رشته ادامه تحصیل ندین. میخواستم این سوال رو از شما بپرسم که با توجه به اینکه من در کارشناسی مدیریت بازرگانی خوندم ، آیا بهتره که در رشته های دیگه ی مدیریتی ادامه تحصیل بدم؟
    سوال دیگه ای که دارم این هستش که اگر می شه در مورد بازار کار رشته ی مدیریت استراتژیک یه مقدار توضیح بفرمایین.
    سوال سومم این هستش که بین رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی و مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی بین الملل چه تفاوتهایی از لحاظ بازار کار وجود داره؟ و اینکه کدوم یک از این گرایش ها از لحاظ پیدا کردن کار به مشکل بر می خورن؟

    1. سلام..ممنون از لطفتون
      اما جواب سوالاتون:
      ۱-لزوما ام بی ای برای بچه های فنی نیست اما بنظر من هم شانستون در مدیریت بازرگانی خیلی بیشتره، ارشد بازرگانی یک دانشگاه خوب هم واقعا عالیه
      ۲-مدیریت استراتژیک در حال حاضر یکی از گرایش های خوب مدیریته به همراه بازاریابی… فقط استراتژی در شرکت ها و سازمان های بزرگ کاربرد داره ولی بازاریابی هم در سازمان های کوچک و هم بزرگ کاربرد داره بخاطر همین دستتون بازتره
      ۳-هر ذو گرایش بین الملل و بازاریابی عالین… البته باز هم در بازاریابی شما دستتون بازتره… اما بین الملل هم اگر زبانتون خوب باشه موقعیت های خیلی خوبی براتون فراهم میشه
      موفق باشید دوست عزیز

  6. سلام.ممنون از مطلب.راستی ۱ سوال من اجرایی امسال شرکت کردم کنکور دولتی که امیدی نیس. آزاد نیشابور چطوره؟ گرایش استراتژی خوبه یا بازاریابی به نظر میاد برای ارگان های دولتی استراتژی بهتر باشه آره؟ یا اشتباه میکنم؟؟!!

    1. سلام
      گرایش بازاریابی و استراتژی خیلی تفاوتی ندارند و صرفا ۶ واحد درسی متفاوت دارند و بیشتر به علاقه و مطالعات جانبی خودتون بستگی داره اما قاعدتا استراتژی برای ارگان های دولتی بهتره ولی خوب میگم تفاوت این دو بسیار ناچیزه
      در مورد دانشگاه آزاد نیشابور هم ما خیلی اطلاع دقیقی نداریم.بهترین راه اینه که از دانشجوهای خود این دانشگاه بپرسید
      موفق باشید

      1. سلام عرض می کنم
        من هم توی انتخاب بین چند رشته از جمله ام بی ای و مدیریت استراتژیک و مدیریت بازاریابی مشکل دارم و دوست دارم بدونم که بازا کار این سه رشته چه تفاوتها و شباهت هایی با هم دارن.اگر کمکم کنید ممنون می شم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.