معرفی کامل رشته حسابداری و بازار کار ان در ایران

همه چیز در مورد حسابداری

معرفی رشته حسابداری و بازار کار آن در ایران

در دنياي امروز كه هر روز شكل تازه اي از ارتباطات اقتصادي به وجود مي آيد و افراد و شركتها و مؤسسات با يكديگر در ارتباط مي باشند و تغييرات مالي آنها بر يكديگر تأثير دارد و روز به روز اين فعاليتها پيچيده تر ميشود اين عوامل باعث مي شود كه نقش حسابداري به عنوان فراهم كنندگان اطلاعات مالي با استفاده از استانداردهاي حسابداري براي استفاده كنندگان بيشتر مشخص گردد. نياز روز افزون موسسات و سازمانها به اطلاعات صحيح و بهنگام جهت بكارگيري در فرآيند تصميم گيري مديران، مقوله اي اجتناب ناپذير است. در اين راستا سيستم اطلاعات مديريت منبع اصلي ارائه اطلاعات بشمار مي آيد. سيستم اطلاعات حسابداري به عنوان مهمترين زير مجموعه اين سيستم، اطلاعات مالي متنوعي را در اختيار استفاده كنندگان اين نوع اطلاعات، خصوصا ” مديران هر سازمان” قرار مي دهد. به طور كلي اطلاعات حسابداري بايستي از ويژگيهاي خاصي برخوردار باشد تا در فرآيند تصميم گيري مورد استفاده قرار گيرد. ويژگيهاي كيفي اين گونه اطلاعات نظير مربوط بودن، و قابليت اتكاء از جمله خصيصه هايي است كه بر ميزان بكار گيري اطلاعات به موقع (بهنگام)تأثير مي گذارد.

دانلود بروزترین جزوه ارشد حسابرسی کلیک کنید

از جمله رشته هایی که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک ، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد ، رشته ی حسابداری می باشد و در بازار کار رشته حسابداری جایگاه خوبی دارد. در مورد رشته حسابداری ، درس ریاضی به عنوان مهمترین درس رشته ی حسابداری مطرح است. یک حسابدار باید به خوبی گزارشات کار خود را به کمک نرم افزار حسابداری مالی ارائه کند ، بنابراین باید در ادبیات مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. برای رسیدن به شایستگی در زمینه حسابداری نیاز به تحصیل چهار ساله در رشته ی حسابداری یا رشته های مرتبط می باشد و بهتر است از دانشگاه خوب و معتبری فارغ التحصیل شده تا در ادامه تحصیل برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به نحو مطلوب سپری شود. با توجه به اینکه رشته ی حسابداری یک رشته کاربردی در بازار کار رشته حسابداری و هسته مرکزی تصمیم گیری و گزارشگری مالی در واحد تجاری می باشد ، لذا برای کسب موفقیت در بازار كار رشته حسابداري آشنایی با مباحثی همچون مدیریت ، اقتصاد ، ریاضی و آمار پیشنهاد می شود. مهمترین شاخه های رشته ی حسابداری عبارتند از :

رشته حسابداری صنعتی

رشته حسابداری مالی

رشته حسابرسی

رشته حسابداری بازرگانی

رشته حسابداری دولتی

رشته مدیریت مالی

دروس رشته حسابداری :

دروس پايه : روانشناسي عمومي ، جامعه شناسي ، اصول علم اقتصاد ، رياضيات پايه ، رياضيات کاربردي ، آمار کاربردي ، مباني کاربرد کامپيوتر ، پژوهش و عمليات ، مديريت توليد ، حقوق بازرگاني ، پول و ارز بانکداري ، مباني سازمان مديريت ، توسعه اقتصادي ، ماليه عمومي ، روش تحقيق

دروس تخصصی رشته حسابداری : اصول حسابداري ، حسابداري ميانه ، حسابداري پيشرفته ، حسابداري صنعتي ، حسابرسي ، حسابداري مالياتي ، اصول تنظيم و کنترل بودجه ، مديريت مالي ، مباحث جاري حسابداري ، متون حسابداري

يك حسابدار متخصص، در آينده مي‌تواند مدير مالي يك سازمان يا شركت گردد يعني مي‌تواند به مديريت يك شركت ايده بدهد كه منابع موجودش را در چه راه‌هايي سرمايه‌گذاري نمايد تا استفاده بهينه كند و يا اگر شركت به منابع مالي جديد نياز داشت يك مدير مالي بر اساس دانش آكادميك خود مي‌تواند بگويد كه از چه طريقي بايد تامين مالي كرد و مجموع اين فعاليت‌ها خارج از توانايي يك حسابدار تجربي است.

حسابداري يك سيستم اطلاعاتي است كه با فراهم كردن اطلاعات لازم كمك مي‌كند تا سرمايه‌گذارها،‌اعتبار دهندگان، مديران و دولت نسبت به مسايل اقتصادي بهتر بتوانند، تصميم بگيرند. براي مثال اگر شخصي بخواهد در يك شركتي سرمايه‌گذاري كند، تمايل دارد كه وضعيت مالي آن شركت و يا نتايج عمليات آن شركت را در طي سال‌هاي قبل بداند. موضوعاتي كه به صورت گزارش‌هاي مالي توسط حسابداران تهيه مي‌شود.

حسابداري به منظور جوابگويي به نيازهاي انسان به وجود آمده است. به همين دليل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعاليت‌هاي اقتصادي و افزايش پيچيدگي آن، هدف‌ها و روش‌هاي حسابداري براي جوابگويي به نيازهاي اطلاعاتي،‌توسعه يافته است. چرا كه اشخاص، شركت‌ها و دولت براي تصميم‌گيري در مورد توزيع مناسب منابع مالي نياز به اطلاعاتي قابل اتكا دارند كه اين اطلاعات را به ياري حسابداري مي‌توان به دست آورد. از سوي ديگر انجام سرمايه‌گذاري يكي از مواد ضروري و اساسي در فرآيند رشد و توسعه اقتصادي كشور است و سرمايه‌گذاران نيز از بعد عرضه سرمايه، تا حد امكان سعي دارند منابع مالي خود را به سويي سوق دهند كه كمترين ريسك و بيشترين بازده را داشته باشد. يعني به دنبال برآورد ريسك سرمايه‌گذاري‌ها خواهند بود. اين در حالي است كه يكي از مباني اساسي براي محاسبه ريسك بازار شركت‌ها، استفاده از اطلاعات توليد شده توسط سيستم حسابداري است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.